tisdag 25 november 2014

Julpysselkväll och recept...

 
Jag och mina kakor))
Roligt att baka och gott att äta...!
 
 
God dag soliga fina tisdag!
 
Det är ljuvligt väder idag och det ger adventskänslorna en rejäl extra skjuts!
 
Igår var det pyssel i butiken.
Första gänget och ikväll kör vi igen och även imorgon kväll.
Sen är det ladda om till julskyltning som gäller.
 
En vecka med bara jobb med andra ord men det är ju galet kul.
Det gäller bara att få krafterna att räcka hela vägen.
 
 
Receptet på detta vetebröd med saffran, kolasås och nötter hittar ni här.
 
 
Här kommer lite blandade bilder från igår.




 
Mjuk pepparkaka med apelsin.
 

 

 Julgodiset jag gjort i år kommer från Matplatsen och är följande...
 
 
Amerikansk fudge med rostade pekannötter,-
eller med cashew!
 
ca 35 bitar
 
2,5 dl grovt hackade pecannötter (jag köpte cashewnötter eftersom butiken inte hade pecan)
1 msk smör
1 nypa flingsalt
250 g mörk choklad, Marabou
250 g ljus choklad, Marabou
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
 
Ugn; 175 grader
 
Hacka nötterna, lägg på bakplåtspapper och rosta i ugn ca 10 min. Passa så de inte bränns och rör om ibland.
Lägg bakplåtspapper i en form 20x20 cm. Lägg de varma nötterna i en skål, strö över saltet och lägg i smöret och rör tills det smält.
Bryt chokladen i bitar och lägg i bunke med den kondenserade mjölken och smält över vattenbad. Rör om så det blandar sig.
Blanda sedan i vaniljsocker och nötter och häll i formen.
Ställ i kylskåp att stelna och skär sen i bitar.
 
 
Mums!
 
Fin tisdag!

2 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Vad mysigt med jul pyssel och tack för goda recept. Kram Suss

LantlivsAnette sa...

Åhhh vad mysigt...och vad ser jag där på hyllan !! Min bok, man tackar..Kraaam Anette