söndag 5 februari 2017

Prima pasta!


Tänk om ändå en söndag kunde vara längre...
(ja det är då jag drömmer om att vara ledig en hel helg! Ni vet lördag-söndag...vilken megalyx!)

Idag har jag i  alla fall målat i Erics rum och sen ska det 
så småningom även läggas nytt golv.

Mitt på köksbordet har jag detta stora blåvita fat ihop med ljuslyktorna som kom i veckan från Store Factory, citroner och lite murgröna...
Det lyser verkligen upp så här i februari och ger lite varma medelhavs vibbar...
Kanske därför vi börjat diskutera semesterplaner denna helg?!


Igår på kvällen så gjorde jag denna pastarätt, nedan, som det var ett bra tag sedan jag gjorde sist så jag hade glömt hur gudomligt god den är...

Nästa gång kommer jag att servera den ur halvdjupa tallrikar och ha bröd till så man kan suga upp det sista av såsen som verkligen är något extra!

Här har ni receptet som är från Matplatsen.


Matplatsens goda kycklingpasta!

4 port

4 kycklingfilèer
smör
1 gul lök
2 små  äpplen
persiljekvistar
1 stor citron
3 dl hönsbuljong
timjan, oregano, rosmarin
salt och peppar
1 purjolök
2 dl vispgrädde
0,5 g saffran

Tagliatelle

Bryn kycklingen i smöret, salta och peppra, och lägg dem sedan i en ugnsform.
Skala och hacka lök och äpple.
Hacka persilja och strö allt hacket över kycklingen.
Pressa saften från citronen över och häll på hönsbuljongen.
Krydda med örterna och ev mera salt och peppar.
Låt stå i ugnen ca 30 min i 175 grader.
Ta bort det yttersta på purjolöken och klyv den mitt itu.
Koka ca 10 min i lättsaltat vatten.
Ta upp kycklingen från formen och sila buljongen över en kastrull.
Tillsätt grädden och saffran och låt puttra samman ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg kyckling och den avrunna purjon i en form och häll över såsen.
Garnera med citronskal.
Servera med nykokt tagliatelle.

Mums!

Inga kommentarer: